Η μάχη του έκτου αστεριού

To... αστέρι περιμένει να βρει κάτοχο και ο Παναθηναϊκός θέλει να το προσθέσει στον δικό του ουρανό δίπλα στα άλλα πέντε. Οι «πράσινοι» αναμετρώνται με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον μεγάλο τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας (17:30 ΝΕΤ) διεκδικώντας αμφότερες για έκτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο. Εφόσον οι «πράσινοι» κατακτήσουν την κούπα, θα τους φέρει στη δεύτερη θέση, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πίσω πλέον μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης των
οκτώ τροπαίων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Τρίτη θέση για την Σιένα, η οποία κέρδισε την Ρεάλ με 80-62.Φτάνουν για έβδομη φορά σε τελικό, μετρώντας πέντε νίκες και μοναδική ήττα το 2001 από τη σημερινή τους αντίπαλο, στον τελικό της Σουπρολίγκας. Όμως και η Μακάμπι έχει αντίστοιχο κίνητρο. Συμμετέχει επίσης στο δέκατο Final 4 της ιστορίας της, διεκδικεί τον έκτο τίτλο στην ιστορία της, αλλά και το χαρακτηρισμό της πιο πετυχημένης ομάδας του νέου αιώνα, αφού ανέβηκε στην κορυφή το 2001, το 2004 και το 2005. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν κινδυνεύει να... χάσει τον τίτλο του πιο πετυχημένου προπονητή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά μπορεί να μεγαλώσει το θρύλο του εφόσον ανέβει για όγδοη φορά-πέμπτη με τον Παναθηναϊκό-στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Οι Διαμαντίδης, Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Φώτσης διεκδικούν τον τρίτο τους τίτλο στη διοργάνωση, ενώ οι Περπέρογλου και Νίκολας τον δεύτερο. Όμως επειδή η λέξη κορεσμός είναι άγνωστη τόσο για τον «Ζοτς», όσο και για τους παίκτες του, θέλουν όλοι τους το έκτο σαν να ήταν το πρώτο. Στη μάχη της εξέδρας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτιμάται πως θα έχει περίπου 7.000 φίλους της στις εξέδρες, αλλά και αυτοί του Παναθηναϊκού μετά τις ενισχύσεις που έφτασαν ή φτάνουν από την Αθήνα αναμένεται να αγγίξουν τους 5.000.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Μιτχάνα, ο Γερμανός Ρόμπερτ Λότερμοζερ (διαιτητές στον ημιτελικό απέναντι στη Σιένα) και ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα.  
Keywords
Τυχαία Θέματα