Η «μάχη» της κάλπης

Συνεχίζεται η επιχείρηση συσπείρωσης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που βλέπουν ότι οι διαρροές προς τα αριστερά και τα δεξιά συνεχίζονται.

Την κατανόησή τους για την πολιτική λιτότητας που ακολούθησε το κόμμα του ως αντίτιμο για την οικονομική διάσωση της χώρας από την τρόικα ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι μία κυβέρνηση συνασπισμού των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της χώρας είπε, και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ανοίξουν τις πόρτες του Κοινοβουλίου στην Ακροδεξιά

Ισχυρή κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την Πάτρα. Επανέλαβε πως το ζητούμενο για την επόμενη μέρα είναι η ανάπτυξη, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.
Εξαπέλυσε επίθεση στη «Χρυσή Αυγή», λέγοντας ότι ενώ είναι υπέρ των ναζί προσπαθεί να περάσει στον κόσμο ότι δεν έχει παρελθόν και ιδεολογία.

Στην Αριστερά παραμένει σε πρώτο πλάνο η πρόταση για συνεργασία. «Η μόνη ευκαιρία που έχει ο εργαζόμενος λαός είναι να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 του Μάη» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι θα βρει ανακούφιση από μία κυβέρνηση που σχηματίζεται με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ή με αυταπάτες ότι θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο και το χρέος.

Την προτίμηση και των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που θέλουν ένα «αντίπαλο δέος στο μνημόνιο» για μία κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας ζήτησε από τα Ιωάννινα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Κάντε την οργή σας ψήφο για την Αριστερά» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι  ή προχωράμε με το Μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ή προχωράμε με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία και κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ έχει ως στόχο την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, τόνισε από τα Γιάννενα ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως για το λόγο αυτό το κόμμα ζητάει την ισχυρή ψήφο του ελληνικού λαού ώστε να πάρει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ είναι η αριστερή δημοκρατική απάντηση στην κρίση.

Την πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για το γεγονός ότι «εμμένει να μην έρθει στο ντιμπέιτ». Σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα επισκεφθεί την Τρίπολη.

«Καμπανάκι» για το ενδεχόμενο νέων εκλογών από τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε καταστροφή για τη χώρα το να γίνουν εκ νέου εκλογές, επανέλαβε το χαρακτηρισμό «αδιόρθωτοι» για τους Βενιζέλο και Σαμαρά, ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά των κομμάτων της Αριστεράς.

Ψευτοδιλήμμα χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κοινωνι
Keywords
Τυχαία Θέματα