Η Λ. Κανέλλη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μίλησε στις 07/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Σχολιάζοντας τη σημερινή επίθεση εναντίον της από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, μεταξύ άλλων
είπε:

«Δεν θόλωσε το κεφάλι μου, ούτε για μια στιγμή δεν θόλωσε η κρίση μου. Δεν έπαθα τρικυμία εν κρανίω, έπαθα πολιτισμικό σοκ. Είναι δύσκολο πράγμα η Δημοκρατία. Ο Αριστοτέλης είπε πως είμαστε πολιτικά ζώα. Δεν είπε πως είμαστε πολιτικά κτήνη...
Από εκεί και ύστερα, σηκώνεται ο κ. Δελατόλας προς τιμήν του. Φώναξα "μην τον αφήσετε να φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία". Έριξαν διαφημίσεις, πράγμα που με έκανε έξαλλη, εξ ου και η άλλη βρισιά. Είναι αυτό το πράγμα που έχει τη δυνατότητα οποιοδήποτε μέσο να πετάει διαφημίσεις και να παίζει πάνω στα πτώματα. Αυτό με κάνει έξαλλη κυριολεκτικά. Αυτό έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία και τον χειρισμό των media. Δεν μου πέφτει λόγος, όπως δεν πέφτει και στον κ. Παπαδάκη και σε κανέναν. Αυτά φεύγουν αυτοματοποιημένα από τις κονσόλες. Όπως γίνεται αυτό το πράγμα, σηκώνεται και φεύγει και τον κυνηγάνε τρία - τέσσερα παλληκάρια και από πίσω ο Δελατόλας. Πάει μέσα στο μακιγιάζ, του κλείνουν την πόρτα και είναι κοριτσόπουλα μέσα από το μακιγιάζ, που έχουν μπει μπροστά στην πόρτα για να μην φύγει. Έχουν πάθει σοκ όλοι, δεν το πιστεύουν και έχει βγάλει το κινητό και τραβάει φωτογραφίες και απειλεί, φωνάζει ότι τον κρατάνε παράνομα. Προσπαθεί να φωτογραφίσει τα κορίτσια, απειλώντας τα ότι θα "στείλω καμιά εκατοστή και δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί". Χρειάστηκε να κάτσω μια ώρα μετά μέσα στον Ant1, τι νομίζετε, για τη μελανιά; Είμαι άνθρωπος με 23 χειρουργεία και δύο εμφράγματα, δεν καταλαβαίνω από τέτοια. Έχω πάει σε επαναστάσεις και τρεις πολέμους, έχω μυριστεί σάρκα νέου άντρα που τον έχουν σκοτώσει, το ξέρω το φίδι, το έχω δει να βγαίνει και να δαγκώνει. Το έχω δει και δεν χρεώνω αυτούς που τους ψήφισαν. Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ήξερε τι ψήφιζε. Υπήρξε πολύ κόσμος, νέα παιδιά, δεν το έχουν ζήσει αυτό. Οι μεγαλύτεροι το έχουν ζήσει, τους το έχουν διηγηθεί οι γονείς τους. Δεν ξέρουν το πρόσωπο του φασισμού, δεν ξέρουν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν ευειδή άντρα δύο μέτρα. Δεν ξέρουν τι μπορεί να κρύβει μέσα του. Τι μίσος κρύβει για τους άλλους ανθρώπους. Δεν το ξέρουν αυτά τα παιδιά. Γι' αυτό είπα να τον χαίρεται η μάνα που τον έκανε. Ξέρεις πόσα νέα παιδιά πλακώνουν στο ξύλο, στα σχολεία, στους δρόμους... Αυτό έγινε στο φως των προβολέων και η μόνη μου πρόσκληση είναι να μην εξοικειωθεί κανείς με το τέρας. Όταν εξοικειωθείς με το τέρας, σε καταπίνει».

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν πάρα πολλοί που λένε στο διαδίκτυο "καλά της έκανε"...

Λ. Κανέλλη: «Γιατί δεν θα υπάρξουν; Πώς μεγάλωσε (σ. σ. ο Ηλίας Κασιδιάρης); Με ανθρώπους τρέφεται. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με ανθρώπους ήταν γεμάτα. Του το είπα "δεν θα με κάνεις σαπούνι"».

Δημοσιογράφος: Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν ήταν γεμάτα μόνο με ανθρώπους, ήταν γεμάτα με
Keywords
Τυχαία Θέματα