Ανατιμήθηκε η τιμή του «αργού»

Ανατιμήθηκε σήμερα το πετρέλαιο για τα φορτία άμεσης παράδοσης, στις διεθνείς αγορές του, λίγο αφότου η κινεζική κυβέρνηση, πρώτη φορά από το '08, μείωσε σήμερα άμεσα το βασικό ετήσιο δανειστικό επιτόκιό της στο 6,31% (μείωση 0,25%) .

'Ετσι, στις 16.20 ώρα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, το βαρέλι άμεσης παράδοσης του ελαφρού αργού πετρελαίου

κέρδισε σχεδόν 1,60 δολάριο σε σχέση με χθες Τετάρτη και έφθασε στα 86,61 δολάρια η ουγκιά.

«Η κίνηση με το κινεζικό επιτόκιο θα αναθερμάνει βέβαια την αγορά της Κίνας, που είναι εκ των πρώτων καταναλωτών πετρελαίου παγκοσμίως» τόνισε ο αναλυτής του οίκου Price Futures Group Φιλ Φλιν.

'Αλλοι αναλυτές της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, εστιάζουν «στην προσδοκία» των επενδυτων ότι, κατά την επικείμενη ομιλία του, ο πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED), κ. Μπεν Μπερνάνκι, θα αναγγείλει "και νέα προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής της" --σε μια προσπάθεια στήριξης της ανάκαμψης της ευάλωτης, ακόμα, ομοσπονδιακής οικονομίας.

«'Εφόσον το δολάριο --στο οποίο αποτιμάται το πετρέλαιο-- δεν διαφοροποιήσει αισθητά τις ισοτιμίες του, τότε η τιμή του πετρελαίου άμεσης παράδοσης, με την παρούσα δυναμική, θα αυξηθεί και άλλο», προβλέπουν οι ίδιοι αναλυτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα