Η κυβέρνηση δεν φοβήθηκε ποτέ τον Ολάντ

«Η γερμανική κυβέρνηση δε φοβήθηκε ποτέ τον (Φρανσουά) Ολάντ», τον σοσιαλιστή υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.Η δήλωση αυτή αποτελεί απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο: «Μειώνεται ο φόβος στην καγκελαρία για τον Ολάντ».

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται επαφές

ανάμεσα σε γερμανούς διπλωμάτες και την ομάδα του Ολάντ, φαβορί στις δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών, την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται έγγραφο που συνέταξαν γερμανοί διπλωμάτες, ο Ολάντ είναι έτοιμος για μια «πραγματική λύση» όσον αφορά το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η ομάδα του έχει εργαστεί πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το δημοσιονομικό σύμφωνο, τα οποία θα συζητηθούν ανεπισήμως με το Βερολίνο, αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι η Μέρκελ δεν επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου.

Σύμφωνα πάντως με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες, καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ανάμεσα στην καγκελαρία και την ομάδα του Ολάντ καθώς υπάρχουν ακόμα διαφορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα