Η Κροατία δεν βιάζεται να ενταχθεί στο ευρώ

Η Κροατία δεν βιάζεται να ενταχθεί στην ευρωζώνη, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Βέσνα Πούσιτς σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».

Απαντώντας στην ερώτηση αν είναι πιθανό η οικονομική κρίση στη γειτονική Σλοβενία, μέλος της ΕΕ να επηρεάσει την Κροατία, η κ. Πούσιτς είπε ότι ορισμένες χώρες δεν ήταν καλά προετοιμασμένες για την υιοθέτηση του ευρώ και ότι η Κροατία δεν θα είναι μία από αυτές, επειδή δεν βιάζεται να ενταχθεί στην ευρωζώνη.

Η κ. Πούσιτς εξέφρασε φόβους ότι πιθανή κρίση στη Σλοβενία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον αριθμό των Σλοβένων τουριστών που επισκέπτονται την Κροατία, καθώς επίσης και στις κροατικές επενδύσεις στη Σλοβενία και στις τραπεζικές καταθέσεις.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία τη Δευτέρα, δήλωσε στη συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα ότι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μόνον τα νέα μέλη της ΕΕ σημειώνοντας ότι η προοπτική ένταξης επέφερε σταθερότητα στη χώρα της.

Η κ. Πούσιτς υπογράμμισε την ανάγκη ένταξης όλων των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ και τόνισε ότι ήταν ενθαρρυντική η δήλωση του Σέρβου προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος αποσαφήνισε ότι η Σερβία έχει πρόθεση να προσχωρήσει στην Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα