Η φτώχεια με τα μάτια των παιδιών

Με σύνθημα «Η φτώχεια έχει πρόσωπο», η Athens voice, to protagon.gr και ο Αθήνα 9.84 συντονίζονται σήμερα έως τις 4μμ, παρουσιάζοντας, σε συνεχή ροή, ένα μεγάλο αφιέρωμα για το αυξανόμενο πρόβλημα της φτώχειας. Στον Αθήνα 9.84 εκπαιδευτικοί και φροντιστές αποτυπώνουν τον τρόπο που η φτώχεια «χτυπά» τους  μαθητές.

Τα παιδιά του 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ζωγραφίζουν τη φτώχεια και μας περιγράφουν  τα έργα τους, τα οποία μπορείτε να δείτε στο site  του σταθμού μας, www. athina984.gr, ενώ τα παιδιά της Β΄Δημοτικού, συζητούν  με τις δασκάλες τους για το τι είναι φτώχεια και πως την αντιλαμβάνονται.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου  Ζωγράφου, Γιώργος Καππής, μίλησε στη Χρύσα Κλειτσιώτη για το πως ενήργησαν οι δάσκαλοι και οι γονείς του σχολείου όταν εντόπισαν ότι κάποια παιδιά ήταν ατημέλητα και συστηματικά δεν ψώνιζαν από το κυλικείο.  

Πολλοί γονείς αναγκάζονται να κόψουν από τα παιδιά τους ακόμη και τα φροντιστήρια, είτε αφορούν ενισχυτικά μαθήματα, είτε ξένες γλώσσες, εξήγησε στον Ισίδωρο Ρούσσο ο γγ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Γιάννης Βαφειαδάκης.

Μια προσπάθεια αλληλεγγύης είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα tutorpool, που δημιουργήθηκε μετά από συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται για την προσπάθεια καθηγητών που προσφέρουν εθελοντικά  μέρος του χρόνου τους σε μαθητές που οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια, τόνισε ο Σπύρος Γκέλης, εκ των συντονιστών της πλατφόρμας

Keywords
Τυχαία Θέματα