«Η φτώχεια έχει πρόσωπο»

Με σύνθημα «Η φτώχεια έχει πρόσωπο» μεγάλο αφιέρωμα για τη ραγδαία αύξηση της φτώχειας στη χώρα μας μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και συγκλονιστικές μαρτυρίες παρουσίασε σήμερα ο Αθήνα 9,84, σε συνεργασία  με  την Athens voice και το protagon.gr, σε συνεχή ροή από τις 9 το πρωί έως τις 4μμ.  Δύο είναι οι βασικοί οικονομικοί και κοινωνικοί μηχανισμοί παραγωγής φτώχειας είτε αφορούν

σε Έλληνες είτε μετανάστες: Η ανεργία, που αποτελεί διαχρονικό παράγοντα κοινωνικού αποκλεισμού και το εντεινόμενο τα τελευταία χρόνια φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων.
Ο Νίκος Κόκκινος, υπεύθυνος του Κόμβου Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, μίλησε στην Ελευθερία Κουμάντου για τους στόχους του Κόμβου, που λειτουργεί πιλοτικά από το περασμένο καλοκαίρι.

Η Άντα Αλαμάνου, υπεύθυνη  της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, μιλώντας στον Νεκτάριο Ανδριόπουλο, αναφέρθηκε στην λειτουργία της ΚΛΙΜΑΚΑΣ και τον τρόπο που βοηθά τους άπορους συμπολίτες μας.

Η Ντίνα Βαρδαμάτου, συντονίστρια ευρωπαϊκών συναντήσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και συντονίστρια του ελληνικού δικτύου για την καταπολέμησης της φτώχειας, μίλησε στον Γ. Φωκιανό για το τι γίνεται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο Γιώργος Καλλής, καθηγητής Περιβαλλοντικής Πολιτικής στο αυτόνομο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης μίλησε στην Μάγδα Μπουλούκου πως δραστηριοποιούνται οι αγανακτισμένοι της Ισπανίας σε δίκτυα αλληλεγγύης σε όλη την Ισπανία, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στην εκπομπή «Τα λόγια της πόλης» που ακολουθεί μετά το δελτίο ειδήσεων και μέχρι τις 8 θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις συνεντεύξεις της συναδέλφου Νάντιας Σκεπετάρη με νέους καλλιτέχνες που εμπνέονται από την κρίση και αποδεικνύουν ότι η φτώχεια μπορεί να γεννήσει τέχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα