«Η φτώχεια έχει πρόσωπο»

Με σύνθημα «Η φτώχεια έχει πρόσωπο», η Athens voice, to protagon.gr και ο Αθήνα 9.84 συντονίζονται σήμερα έως τις 4μμ, παρουσιάζοντας, σε συνεχή ροή, ένα μεγάλο αφιέρωμα για το αυξανόμενο πρόβλημα της φτώχειας. Οι πολίτες στρέφονται, λόγω της φτώχειας, όλο και περισσότερο στην δημόσια υγεία. Ο Αθήνα 9.84 κατέγραψε

μαρτυρίες ανασφάλιστων ανθρώπων που συνάντησε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και μαρτυρίες ανθρώπων που περιμένουν ώρες στην ουρά για να εξεταστούν στην Πολυκλινική, στην Ομόνοια.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μίλησε στην Νίνα Κομνηνού για τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τις δράσεις του ΙΣΑ, ενώ εξηγεί και το πρόβλημα με τους ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης επειδή δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας.

Το ιατρείο ξεκίνησε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2012 και από τότεμέχρι σήμερα έχουν  εξετάσει πάνω 5000 ασθενείς.Ανασφάλιστοι ασθενείς μπορούν να απευθύνονται και στα παραρτήματα του ιατρείου που έχουν δημιουργηθεί στους Δήμους Περιστερίου, Ιλίου, Νέου Ηρακλείου, στη Βάρη, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και στην Ηλιούπολη.

Πριν λίγες ημέρεςανακοινώθηκε και η λειτουργία παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στις Μητροπόλεις Σταυρουπόλεως Νεαπόλεως, Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, Κέρκυρας-Παξών-Διαποντίων Νήσων.

Ο Παντελής Αμούργης Διοικητής Γ.Ν.Α. Πολυκλινικής, τόνισε μιλώντας στην Ανρονίκη Τσατσαρώνη: «Με το δεδομένο ότι είμαστε χωροταξικά σε ένα σημείο όπου πάντοτε υπήρχε μεγάλη προσέλευση, παρατηρεί κανείς ότι ο κόσμος έχει στραφεί πλέον με την κρίση στη δημόσια υγεία. Στα εξωτερικά ιατρεία σήμερα παρατηρείται αύξηση 30 με 40% από το 2009. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών έχει αύξηση της τάξεως του 10%.  Βέβαια, το τμήμα επειγόντων περιστατικών δέχεται συχνά και ανασφάλιστους για πρωτοβάθμια φροντίδα, δηλαδή μπαίνουν ως επείγοντα, δέχονται τη συμβουλευτική των γιατρών αλλά δεν γίνεται εισαγωγή διότι δε χρήζουν εισαγωγής και νοσηλείας».

Η Ανδρονίκη Τσατσαρώνη και η Έλλη Βλάχου κατέγραψαν μαρτυρίες ανασφάλιστων ανθρώπων που συνάντησε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και μαρτυρίες ανθρώπων που περιμένουν ώρες στην ουρά για να εξεταστούν στην Πολυκλινική, στην Ομόνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα