Συνάντησηση Σαμαρά - Στουρνάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ενόψει της επιστροφής της τρόικας, που ξαναρχίζει τους ελέγχους από τη Δευτέρα με πρώτο σταθμό τα στοιχεία που η Ελλάδα επικαλείται για πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ το 2013.

Τους βουλευτές
της ΝΔ κεντρικής Μακεδονίας υποδέχεται αργότερα ο κ. Σαμαράς, με στόχο να δοθεί ένα καθολικό μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναντι του «αντάρτη» Απόστολου Τζιτζικώστα. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανέφερε ως προτεραιότητές του τα έργα ανάπλασης, την πάταξη της εγκληματικότητας και τη φροντίδα των αστέγων.

Σολομώντεια λύση δόθηκε για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Δέσμευση ότι δεν θα αλλάξουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2014 υπήρξε από την ελληνική πλευρά, με την τρόικα να συμφωνεί ότι όποια υπέρβαση του στόχου στο πλεόνασμα θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και των μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, το πεντασέλιδο κείμενο «σεναρίων» για την Ελλάδα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επαναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στο οποίο αναφέρονται ως ενδεχόμενα η πρόσθετη χρηματοδότηση ή το «κούρεμα». Το γερμανικό υπουργείο, απαντώντας σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς, παραδέχεται την ύπαρξη του κειμένου ωστόσο υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «κείμενο εργασίας» με εξέταση σεναρίων, και δεν ενδείκνυται για άντληση συμπερασμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα