Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Αθήνα

Παν-υγειονομική διαμαρτυρία στις 13.00 από τον πανελλήνιο Ιατρικό σύλλογο έξω από τον ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι. Έκλεισαν τα περισσότερα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πλην ενός μονοψήφιου αριθμού που δεν έχουν παραδοθεί, και οι 8.500 γιατροί και εργαζόμενοι των μονάδων εντάχθηκαν για ένα μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αγωνιστικό «παρών» δίνουν το μεσημέρι στην Αθήνα και οι αγρότες από όλη την Ελλάδα,

στην πλατεία Βάθη. Κλειστή παρέμεινε για δύο ώρες, το πρωί, η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου από τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής. Ωστόσο οι γιατροί κάνουν λόγο για εκβιαστική μεθόδευση καθώς, όπως υποστηρίζουν, η υπεύθυνη δήλωση την οποία καλούνται να υπογράψουν για να ενταχθούν στο ΕΣΥ, είναι δεσμευτική και τους στερεί το δικαίωμα άσκησης κάθε ένδικου μέσου. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν προετοιμαστεί για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους επιτροπές για τους ασφαλισμένους που χρειάζονται φάρμακα ψηλού κόστους.

Το 99% των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ έχει παραδοθεί και μένουν ακόμη 2-3, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στις μονάδες που δεν θα παραδοθούν την ευθύνη για τυχόν απώλειες ή ζημιές θα έχουν εκείνοι που δεν παρέδωσαν τα ιατρεία και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν αίτηση με στόχο να μπλοκάρουν το σύστημα για συνδικαλιστικούς λόγους, αλλά στις 30 ημέρες δεν παρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα σύμβασης με τον Οργανισμό.

Και οι αγρότες στο δρόμο

Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν το μεσημέρι και οι αγρότες από όλη την Ελλάδα, στην πλατεία Βάθη. Τη συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο ανακοίνωσαν παραγωγοί των λαϊκών αγορών ολόκληρης της χώρας. Οι αγρότες αναμένουν μεγάλη συμμετοχή την ώρα που τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής, προγραμματίζει το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση. Διεκδικούν αναστολή των διαθεσιμότητας 200 από τους 263 εργαζόμενους για μια εβδομάδα ώστε να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στην διυπουργική επιτροπή για την βιομηχανία που αναμένεται να συνέλθει τις επόμενες μέρες.

Δύο σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 21 έως και 24 Φεβρουαρίου προκήρυξαν οι εργαζόμενοι του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων που κάνουν λόγο για επιχειρούμενη κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ενημερώνει τους πρατηριούχους για έγκαιρο εφοδιασμό το επόμενο το τετραήμερο της απεργίας.

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
αθηνα, αδωνις γεωργιαδης, σταση εργασιας, εοπυυ, ελλαδα, mega, συμμετοχή, απεργιες, απεργια, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, μπλοκα αγροτων, αιτηση, εθνικη, υπευθυνη δηλωση, υψος, ωρα, mega, αδωνις, γιατροι, δυνατοτητα, δηλωση, εβδομαδα, ευθυνη, υπηρεσια, λειτουργια, λογο, πρωι, συζητηση, συμμετοχή, σωματειο, φαρμακα, ωρες, δικαιωμα, ιατρικο, υγειας
Τυχαία Θέματα