«Η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική»

«Η Ελλάδα κέρδισε περίπου 7 με 8 εκατομμύρια επισκέπτες τα τελευταία 3 χρόνια, τα οποία φύγαν από κάπου αλλού. Μην είμαστε αφελείς και νομίζουμε ότι και οι πιέσεις των δανειστών είναι πάντα αγαθές», δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου. «Αν φύγουν
από την Ελλάδα του χρόνου θα πάνε πάλι σε κάποιες άλλες χώρες. Οι δανειστές είναι άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν πάρα πολλές χώρες. Υπάρχουν πολλές πιέσεις. Η Ελλάδα είχε τριπλάσια αύξηση στον τουρισμό της από ότι είχαν οι άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είναι σαφέστατα ανταγωνιστικό με τις άλλες χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στις αποφάσεις για το τι θα γίνει στη χώρα μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε πολύ καλά γιατί πιέζουν για κάποια πράγματα τα οποία είναι παράλογα. Εφόσον όλοι οι άλλοι είναι μεταξύ 8 και 10 (ΦΠΑ) πως γίνεται ο ελληνικός τουρισμός να πάει στο 20;»

«Δώσαμε μία οδηγία να απορροφηθεί από τα ξενοδοχεία αυτή τη στιγμή, ότι πουληθεί ως τη μέρα που θα καταλήξουμε στο ΦΠΑ να υπάρχει ρήτρα αυτόματης αναπροσαρμογής από τη μέρα που κατά την οποία θα νομοθετηθεί ο νέος ΦΠΑ. Κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει τις τιμές της αναλογικά ώστε να απορροφήσει μέρος ή όλο το ΦΠΑ. Είναι αδύνατο να απορροφηθεί ένα ΦΠΑ πάνω από ένα επίπεδο 2-3 μονάδων».
Keywords
Τυχαία Θέματα