Η απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί

Μέραγιορτής σήμερα για την Αθήνα, εβδομήνταχρόνια από την απελευθέρωσήτης, απότη ναζιστική κατοχή. Στις11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον ΙερόΒράχο της Ακρόπολης η τελετή έπαρσηςτης ελληνικής σημαίας, παρουσία τουδημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη καιθα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στοΜνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.Οργανώνονται επίσης ξεναγήσεις σεχώρους ιστορικής μνήμης από τον ιστορικόΜενέλαο Χαραλαμπίδη. Σημείο συνάντησης,τα προπύλαια στις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσειστο Αμφιθέατρο της Νομικής συζήτησητου ιστορικού με τον ερευνητή

ΜανώληΚασσιμάτη και προβολή σπάνιου αρχειακούυλικού, ενώ η ιστορικός-αναπληρώτριακαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,Ευγενία Μπουρνόβα θα παρουσιάσει τηνερευνητική της εργασία με θέμα «Ηκαθημερινή ζωή στην Αθήνα της Κατοχής».

Στοπλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωσητης Αθήνας και ο 1οςΑπογευματινόςαγώναςδρόμου «Παναθήναια 2014» πουδιοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού καιΝεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μεελεύθερη συμμετοχή.Οαγώνας θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμααπό το Παναθηναϊκό Στάδιο, με σημείοτερματισμού πάλι το Καλλιμάρμαρο. Μίαώρα πριν από την έναρξη η Athens Big Band μεδυνατά τζαζ κομμάτια, θα προετοιμάσειτους δρομείς. Θα υπάρχουν τρεις διαδρομές:των 8 και των 3ων χιλιομέτρων, όπως καιτων χιλίων μέτρων για τα ΑμεΑ.

Σεισχύ θα υπάρχουν κυκλοφοριακές παρεμβάσειςμέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα σεΑμαλίας, Όλγας, Συγγρού από το ύψος τηςΑθανασίου Διάκου καθώς και τμήματα τωνοδών Πανεπιστημίου, Πατησίων, Πειραιώς,Σταδίου, Φιλελλήνων και Ριζάρη. Οισυμμετέχοντες στην εκδήλωση μπορούννα κινούνται δωρεάν με τα Μέσα ΜαζικήςΜεταφοράς από τις τρεις και μισή έωςτις επτά και μισή το απόγευμα, με τηνεπίδειξη της κάρτας συμμετοχής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα