Η Α. Ποδηματά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Άννυ Ποδηματά, μίλησε στις 16/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.  


Μεταξύ άλλων, είπε:

«Καταρχήν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και το αυριανό Ecofin, είναι κρίσιμα. Είναι κρίσιμη η φάση, στην οποία βρίσκεται η κρίση χρέους στην Ευρώπη. Θέλω να σημειώσω, ότι ανεξαρτήτως -καταρχήν- αυτών που συνέβησαν, των γεγονότων με τον Ντομινίκ Στρος Καν,
την αναβολή της συνάντησής του με την κ. Μέρκελ κ.λπ., αλλά πολύ περισσότερο υπό το φως αυτών των γεγονότων, δεν περιμένω ότι θα βγουν καθοριστικής σημασίας αποφάσεις από αυτές τις δύο. Θεωρώ πως είναι προφανές, ότι θα γίνουν διεξοδικές συζητήσεις, ο υπουργός Οικονομίας θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, θα ανταλλαγούν απόψεις για τη διαχείριση της κρίσης στο ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά η αίσθησή μου είναι, ότι οι οριστικές αποφάσεις μετατίθενται για τις αρχές Ιουνίου».

Δημοσιογράφος: Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο...

Άν. Ποδηματά: «Όχι. Για το Ecofin, γιατί θα προηγηθεί πάλι συνεδρίαση Ecofin και Eurogroup πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης Ιουνίου. Αυτό είναι το ένα στοιχείο. Το δεύτερο είναι, ότι σε σχέση με το ουσιαστικό σκέλος του ερωτήματος, είναι προφανές ότι βρισκόμαστε, για άλλη μια φορά, στο μέσο μιας εξαιρετικά δύσκολης διαπραγμάτευσης. Θέλω να σημειώσω δύο στοιχεία - επειδή είπα ακριβώς "για άλλη μια φορά"-, βλέπουμε και παρατηρούμε δυστυχώς, ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και ειδικά στην Ευρωζώνη εξελίσσεται, και αυτό είναι κάτι που το λέγαμε εμείς από την αρχή, ότι δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα...».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα, ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την κρίση χρέους δεν ήταν αποτελεσματικός, στο βαθμό που δεν κατάφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπερβεί αυτή την κρίση και να σταματήσει την εξέλιξή της...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα