Ο Θ. Σκυλακάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στις 16/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.


Μεταξύ άλλων, είπε:


* Για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας:

«Είναι καίριο να ανακτηθεί το κέντρο. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που ανακτήθηκε το κέντρο στις άλλες πόλεις, όταν πέρασαν τα ίδια προβλήματα. Δηλαδή, με πολύ έντονη παρουσία της πολιτείας, με όλες της τις μορφές, τόσο της κοινωνικής βοήθειας, όσο και της αστυνομικής
παρουσίας. Υπάρχει η πολιτική κατά των μικρών παραπτωμάτων, η λεγόμενη "πολιτική των σπασμένων παραθύρων", η οποία είναι καίρια για να ξαναλειτουργήσει το κέντρο...
Αυτά που πρέπει να γίνουν, απαιτούν μια διαφορετική νοοτροπία. Το πρόβλημα της νοοτροπίας της ελληνικής πολιτείας είναι αδιαφορία για την εφαρμογή του νόμου κι εφαρμογή του νόμου, με βάση την αρχή του πολιτικού κόστους. Ο νόμος στην Ελλάδα, ιδίως σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, εφαρμόζεται με βάση το πολιτικό κόστος... Μπορεί να καίγεται ένας άνθρωπος από μολότοφ και κανείς να μη θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, γιατί δεν έχουμε αποφασίσει, αν σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμόζεται ή όχι».


* Για Ντ. Στρος Καν:

«Καλό δεν είναι αυτό που συνέβη με τον Στρος Καν. Γενικά έχουμε μπει σε μια περιοχή, όπου από τη χρεωκοπία της Ελλάδας, μας χωρίζουν τυχαία γεγονότα... Ο Στρος Καν, για τους δικούς του λόγους, κυρίως γιατί ήταν ισχυρός υποψήφιος για τις γαλλικές εκλογές, δεν θα ήθελε ούτε το πρόγραμμα να αποτύχει ούτε να φαίνεται στα μάτια των Γάλλων ψηφοφόρων υπερβολικά σκληρό και -εντός εισαγωγικών- "ανάλγητο". Κατά συνέπεια, η απώλειά του -γιατί, χωρίς αμφιβολία, νομίζω ότι μας "τελείωσε" ως γενικός διευθυντής του Δ.Ν.Τ.-, είναι μια εξέλιξη αρνητική για εμάς...»


Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε δουλειά στο εσωτερικό της χώρας, την οποία ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση κάνει. Από αυτά τα οποία λένε ως πολιτικά σχέδια για τη μείωση των ελλειμμάτων και την πραγματικότητα, μας χωρίζουν 15 δισ. και 25 δισ., αντιστοίχως. Κοινώς, δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόταση από ελληνικής πλευράς για τη μείωση των ελλειμμάτων, χωρίς την οποία τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει...»



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα