Η Α. Μ. Ασημακοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στις 14/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για Νέα Δημοκρατία και εκλογή νέου αρχηγού:

«Τα εσωκομματικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας οδήγησαν σε εθνικές εκλογές, για να "καθαρίσουν" τα δικά τους προβλήματα. Μπορεί,
αυτή τη στιγμή, να διαδραματίζεται μια εσωκομματική διαδικασία, η οποία έχει και τις συγκρούσεις τις, αλλά όλοι μας έχουμε γνώμονα το καλό της παρατάξεως και ότι θα βγούμε από αυτή τη διαδικασία απολύτως ενωμένοι και αυτό δεν το εγγυώνται μόνο όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία, αλλά πρωτίστως το εγγυάται η βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα εκφράσει την άποψή της... Ασχέτως από την εσωκομματική διαδικασία που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή -η οποία είναι και θετική, γιατί σαν κόμμα εκφράζονται απόψεις και προχωράμε παρακάτω-, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και η κοινοβουλευτική ομάδα και η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα, συντεταγμένα και ενωμένα θα αντισταθούν και θα κάνουν υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση και σε αυτό το νομοσχέδιο και από εδώ και πέρα... Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις -ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη τα καταστροφικά αποτελέσματα της "πρώτης φορά Αριστεράς" και της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην οικονομία και ότι βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις-, πολλοί άνθρωποι που είχαν ψηφίσει στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία ή που μπορεί να μην είναι φανατικοί νεοδημοκράτες, αλλά κατά καιρούς μας έχουν ψηφίσει, δεν μας προτίμησαν και μας έστειλαν μας ένα μήνυμα. Ότι μπορεί να συμφωνούν με τις ιδέες μας και με τον τρόπο που χειριστήκαμε διάφορα δημοσιονομικά ή μεγάλα θέματα, αλλά αισθάνθηκαν ότι έχουμε απομακρυνθεί από την κοινωνία και συγκεκριμένα από τις δυνάμεις παραγωγής και δημιουργίας, τις οποίες πρωτίστως με την ιδεολογία μας εκφράζουμε και θέλουμε να αναδείξουμε. Πιστεύω ότι στο πλαίσιο αυτών των εσωκομματικών διαδικασιών και στην ανάδειξη του νέου αρχηγού, θα πρέπει να εκφραστεί ένας λόγος, ο οποίος επαναπροσεγγίζει την κοινωνία, πάντα βασιζόμενοι στις αρχές μας. Όσον αφορά στο ιδεολογικό στίγμα, πάντοτε η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της και με βάση την ιδρυτική της διακήρυξη είναι ένα κόμμα, το οποίο "αγκαλιάζει" από την δεξιά έως τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας. Όλοι οι καλοί χωράνε. Εκτιμώ ότι αυτό που ψάχνει ο κόσμος, η αποδεκατισμένη κοινωνία, μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, κρίσης είναι σοβαρές λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα, αλλά και μια προοπτική που είναι πέρα και πάνω από το μνημόνιο...».

* Για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πολυνομοσχέδιο:

«Ο κ. Μεϊμαράκης χτες εξέφρασε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι "όχι" επί της αρχής σε φορολογικά βάρη, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και κατά την άποψή μας θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Από εκεί και πέρα, έχουμε αποδείξει ότι σε οτιδήποτε θετικό βλέπουμε -προφανώς μεταρρυθμιστικό και αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει κάτι μεταρρυθμιστικό για να το συζητάμε-, βάζουμε πλάτη και το ψηφίζουμε. Να θυμίσω ότι ψηφίσαμε τις 100 δόσεις, όπως και την ανθρωπιστική βοήθεια... Αν έρθει κάτι θετικό θα το στηρίξουμε, αυτή ήταν πάντα η γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γραμμή ευθύνης, που βάζει το εθνικό κάλο πάνω από το παραταξιακό...».

* Για Χρυσή Αυγή:

Δημοσιογράφος: Αποδίδονται μομφές σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για κλείσιμο του ματιού στη Χρυσή Αυγή, αλλά και αντισημιτισμό ή και αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις. Για παράδειγμα, ένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης έχει καταψηφίσει της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την Cosco, ήταν φανατικά ενάντιος στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα και στο σύμφωνο συμβίωσης και θεωρούσε αγαπημένο του βιβλίο το ναζιστικό πόνημα του Κώστα Πλεύρη για τους Εβραίους... Υπάρχει όντως ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που συνορεύει με τον κρατισμό, όπως τον ξέραμε και όπως ηττήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και ένα άλλο κομμάτι -πιθανόν και το ίδιο- που συνορεύει με άλλες ιδέες, όπως ο αντισημιτισμός;

Α. Μ. Ασημακοπούλου: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση. Είμαστε το πρώτο κόμμα που αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικό μόρφωμα, μιλάμε για το κόμμα, όχι για ανθρώπους την ψήφισαν και μπορεί να είχαν άλλες ιδέες για το τι είναι η Χρυσή Αυγή... Επειδή αναφερθήκατε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ο καθένας έχει την ιστορία του, το παρελθόν του και την πολιτική του διαδρομή. Καλώς ή κακώς, όταν θέτεις τον εαυτό σου βάση της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσεις το κορυφαίο αξίωμα της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να απολογηθείς για όλη σου τη διαδρομή, είναι "fair play" να το αναδεικνύει κανείς και πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους να απαντούν σε αυτό και να εξηγούν. Αυτό είναι ευθύνη του κάθε υποψήφιου. Επειδή αναφερθήκατε στον κ. Γεωργιάδη, θα συμφωνήσουμε ότι ο ίδιος εκμεταλλεύεται με πλήρη τρόπο τη δυνατότητα να εκφράζει τις απόψεις του σε όλα τα μέσα. Για κάποια από αυτά που αναφέρατε έχει ήδη παρουσιάσει την αιτιολόγησή του. Κάθε υποψήφιος κρίνεται από τη βάση, αλλά και από την κοινωνία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα