Η N. Ευρώπη έκλεψε τη Σουηδία!!

Οι χώρες της νότιας Ευρώπης "έκλεψαν" το καλοκαίρι από τη Σουηδία, στην οποία το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε φέτος παρά για πολύ λίγες ημέρες τους 25 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον δημόσιο σουηδικό Ραδιοσταθμό Σβέριγες (SR).

"Η Μεσόγειος έκλεψε το καλοκαίρι της Σουηδίας", αναφέρεται σε άρθρο στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα του Sveriges Radio, ο οποίος ερμήνευσε

κατ' αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις μιας μετεωρολόγου στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα της χώρας, την Ντάγκενς Νιχέτερ.

Ωστόσο η μετεωρολόγος αυτή, η Λίσα Φροστ, δήλωσε στην πραγματικότητα: "Υπήρξε ένας ισχυρός αντικυκλώνας, ο οποίος παρέμεινε κοντά στη Μεσόγειο. Εκεί κάτω, έκανε πραγματικά ζέστη. Αυτό έκανε τα χαμηλά βαρομετρικά να έρθουν σε μας, το οποίο μας έδωσε ασταθείς καιρικές συνθήκες".

Το φετινό καλοκαίρι δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους Σουηδούς. Η Dagens Nyheter αφιερώνει σήμερα στο θέμα αυτό δύο σελίδες υπό τον τίτλο: "Μόνον έξι ζεστές ημέρες το καλοκαίρι".

Η εφημερίδα στηρίζεται στα στοιχεία της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία η πρωτεύουσα Στοκχόλμη έζησε φέτος μόνον έξι ημέρες με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου, έναντι 28 το 2011 και 28 επίσης το 2010, ενώ το Μάλμε, το οποίο βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα πιο νότια, είχε μόλις εννέα ημέρες με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 25 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα