Γκουαρντιόλα:«Δεν θα αντιγράψω τη Μπάρτσα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσιάστηκε επίσημα από την Μπάγερν Μονάχου, έπλεξε το εκώμιο του Χάινκες και τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει τους Βαυαρούς μια απομίμηση της Μπαρτσελόνα.



Ο Καταλανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν πήγε στην Μπάγερν για να αντιγράψει τα όσα εφάρμοσε στη Μπαρτσελονα: «Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν διαφορετικά στοιχεία από αυτούς της Μπάγερν.

Πρέπει να προσαρμοστώ στους παίκτες, όχι το αντίθετο. Το ποδόσφαιρο

ανήκει στους παίκτες, όχι στον προπονητή.

Οι οπαδοί έρχονται στο Allianz Arena για να παρακολουθήσουν τους παίκτες να παίζουν και όχι εμένα. Πρέπει να προσαρμοστώ. Το σύστημα που χρησιμοποιώ δεν είναι αυτό που πραγματικά μετράει».

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο του προκάτοχού του, Γιουπ Χάινκες: «Η Μπάγερν κέρδισε όλους τους τίτλους που διεκδικούσε την προηγούμενη χρονιά.

Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Μπορώ μόνο να προσπαθήσω να κρατήσω το ίδιο υψηλό επίπεδο που η ομάδα είχε με τον Χάινκες.

Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του ακόμα. Αλλά ελπίζω να το κάνω σύντομα. Η άποψή του σημαίνει πολλά για μένα. Τον σέβομαι πολύ, όχι για όσα έκανε την προηγούμενη χρονιά, αλλά συνολικά για την καριέρα του. Νιώθω τιμή που είμαι ο διάδοχός του».

Όσον αφορά τη μεταγραφική πολιτική της Μπάγερν, υποστήριξε: «Κατά την άποψή μου, μια ομάδα δεν χρειάζεται πολλές μεταγραφές όταν μόλις έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους.

Η ομάδα είναι ήδη πολύ καλή. Αλλά δεν ξέρω πως αισθάνονται για αυτό ο Ματίας Ζάμερ και ο Ρουμενίνγκε. Οι παίκτες της Μπάρτσα δεν θα έρθουν εδώ μόνο και μόνο επειδή είμαι εγώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα