Κατάργηση εισιτηρίου

«Γηρασμένο»ως προς το ανθρώπινο δυναμικό του,χαρακτήρισε το σύστημα Υγείας ο αρμόδιοςυπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώνταςνωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους ΦρόσωΖαγορίτου και τον Γιάννη Θεοδόση.Προανήγγειλε σύσταση επιτροπής αύριο,η οποία θα επεξεργαστεί το θεσμικόπλαίσιο για την άμεση πρόσληψη ιατρικούπροσωπικού για την πρωτοβάθμια φροντίδαυγείας και υποσχέθηκε «αστραπιαίαλύση»
για την πρόσληψη νοσηλευτικούπροσωπικού ειδικά για τις μονάδεςεντατικής θεραπείας. Αναγνώρισεότι η επαρχία πάσχει από έλλειψη γιατρώνκαι διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν κίνητρα,όπως η μονιμότητα, ώστε να στελεχωθούντα νοσοκομεία.

Επανέλαβετην κατάργηση των 5 ευρώ για τα εξωτερικάιατρεία και το ένα ευρώ ανά συνταγή. Εξήγγειλεαλλαγές στη φαρμακευτική πολιτικήκαθώς -όπως είπε- από εκεί μπορούν ναεξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι γιατη χρηματοδότηση του συστήματος.

Ξεκαθάρισεότι θα παραμείνουν μόνο τα ποιοτικά γεννόσημα φάρμακα και χαρακτήρισευψηλής ποιότητας και πιστότητας ταελληνικά.

Αναφερόμενοςστον ΕΟΠΥΥ, τον χαρακτήρισε στρατηγικόφορέα στον οποίο θα γίνουν όσες διορθώσειςχρειαστούν για να λειτουργήσει καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα