Άνοιξε το φράγμα στην Άρτα

Εικόνες βιβλικήςκαταστροφής καταγράφονται από χθες σεπεριοχές της Περιφερειακής ΕνότηταςΆρτας, λόγω της κακοκαιρίας. Τεράστιεςεκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιέςέχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα καικτηνοτροφικές μονάδες.Πολλοί οικισμοίείναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουνυποστεί μεγάλες ζημιές.

Άνοιξετο φράγμα του Πουρναρίου στην Άρτα λόγωτης βροχόπτωσης

Μεγαλύτερηπαροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθοποταμό από τη Διοίκηση του ΥδροηλεκτρικούΦράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι ηστάθμη του λόγω των

έντονων καιρικώνφαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα.Ναθυμίσουμε πως το φράγμα είχε ανοίξεικαι πάλι,μετά τις καταρρακτώδεις βροχέςτου 2005.

Σε ανακοίνωση της,ηΠεριφερειακή Ενότητα Άρτας,συνιστά τηνπροσοχή των πολιτών τόσο στην πεδινήπεριοχή όσο και στην πόλη της Άρτας καιζητεί τη συνεργασία τους με τις κατάτόπους αρχές.

Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα.

Να θυμίσουμε πως το φράγμα είχε ανοίξει και πάλι, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές του 2005.

Σε ανακοίνωση της, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, συνιστά την προσοχή των πολιτών τόσο στην πεδινή περιοχή όσο και στην πόλη της Άρτας και ζητεί τη συνεργασία τους με τις κατά τόπους αρχές.

Κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Σοβαρά προβλήματα στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρίαόπου κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και εκκενώνονται χωριά στην Άρτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι χρειάστηκε να γίνει εκτροπή στον ποταμό Χάραδρο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου, κοντά στην Πάτρα.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν κοντά στην κοινότητα Πλάκα των Καλαβρύτων.

Προβλήματα καταγράφονται κοντά σε παραποτάμιες περιοχές της Αιγιάλειας και της δυτικής Αχαΐας.

Σελίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος των Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Σε πολλά σημεία έχει υπερχειλίσει ο ποταμός Καλαμάς. Στην Άρτα ζημιές έχουν ζημιωθεί σε σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Με κατάρρευση απειλείται γέφυρα στο Κομπότι στον Δήμο Νικολάου Σκουφά Άρτας.

Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα - Πειραιά

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Συγκεκριμέναδεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό τα συμβατικά πλοία φθάνουν μέχρι στην Αίγινα.

Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστέςπαραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, Κεραμωτή-Θάσος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίστα-Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό επίσης παραμένει το Ρίο-Αντίρριο.

Η ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν πρώτα με τα κατα τόπους πρακτορεία.

Στο μεταξύ, μισή ώρα χθες μετά τα μεσάνυχτα, αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα για το Μπάρι της Ιταλίας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Super Fast II καθώς όταν το πλοίο έφθασε χθες από το λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να παραλάβει 341 επιβάτες, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα, ότι είχαν μετακινηθεί κάποιοι τράκτορες και ένα επικαθήμενο, εξαιτίας των δυσμενώνκαιρικών συνθηκών. Δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ότιδεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά και στη συνέχεια το Super Fast II, αναχώρησε γα τον προορισμό του.

Σοβαράπροβλήματα δημιούργησαν οι έντονεςβροχοπτώσεις στην Άρτα, σε περιοχέςτων δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά,οι οποίοι κηρύχθηκαν σε κατάστασηέκτακτης ανάγκης.

Πλημμύρεςκαι στην Τρίπολη, στο οροπέδιο τηςΜαντείνιας όπως και στην Αχαία μεκατολισθήσεις στην Πλάκα Καλαβρύτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα