Γιορτάζει ο χρόνος

Έχοντας ως στόχο το άνοιγμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στο ευρύ κοινό, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος κλείνουν 23 χρόνια από την θέσπισή τους, πραγματοποιούνται για 20η χρονιά και στην χώρα μας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε περισσότερους από 100 χώρους ανά την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις για δεύτερη χρονιά, έχουν ως θεματική τον χρόνο και περιλαμβάνουν συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές και πολλές άλλες σχετικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά :

Στον
Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Πρόσωπα του χρόνου ...στα μνημεία της Ακρόπολης»

Ένα ποικίλο πρόγραμμα περιμένει το κοινό στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, για το οποίο ο διευθυντής του μουσείου Γιώργος Κακαβάς μίλησε στον Αθήνα 9,84.

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αύριο και την Κυριακή πραγματοποιείται η θεματική διαδρομή για μικρούς και μεγάλους «Αιώνας και Καιρός: στιγμές από το Χρονικό του Χρόνου».

Από τον εορτασμό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην «Τεχνόπολη». Εκεί το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται ...» για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών. Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση για ενήλικες με θέμα τους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή τους με την ιστορία του εργοστασίου, καθώς επίσης και προβολές αρχειακού υλικού και ανέκδοτης αρχειακής έρευνας καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Μουσείου.

Πλούσιο το πρόγραμμα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για το οποίο μίλησε στον Αθήνα 9,84 η διευθύντριά του Πολυξένη Βελένη.

Τέλος, στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών, το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί η θεματική περιήγηση στα μνημεία των Δελφών «Ο Χρόνος της αθηναϊκής δημοκρατίας μέσα από τα μνημεία των Δελφών: από τη μάχη του Μαραθώνα στους Αιγός Ποταμούς», καθώς επίσης εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις και προβολή αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ.

Βάνα Λυκομήτρου
Keywords
Τυχαία Θέματα