Για τα παιδάκια της Αθήνας

Για πολλούς γονείς η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών δεν είναι μία εύκολη περίοδος, ιδιαίτερα για εκείνους που εργάζονται και δεν έχουν κάποιον να κρατήσει τα παιδιά τους. Στην Αθήνα ωστόσο υπάρχουν αρκετές επιλογές δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, και μάλιστα σε διάφορα σημεία της πόλης, και με τιμές που ποικίλλουν.

Το μetropolis και φέτος παρουσιάζει - σήμερα και αύριο -κάποια από τα προγράμματα αυτά που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Οι τιμές των προγραμμάτων δεν παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες

χρονιές, και στις περισσότερες περιπτώσεις είτε είναι μειωμένες είτε παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ελληνικό Κόσμο (Πειραιώς 254), όπου συνεχίζεται για τουλάχιστον μία δεκαετία το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη». Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών, ενώ η απασχόληση τους είναι από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δεκαήμερα με κόστος 290 ευρώ, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην Κωνσταντίνα Βρεττού μίλησε η μουσειοπαιδαγωγός του προγράμματος, Μαρία Γρηγοροπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες στο 212 254 0000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00)

Άλλη μία δημιουργική επιλογή για τα παιδιά αποτελούν τα καλοκαιρινά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», στην οδό Μαραθωνομάχων 8, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Εκτός από τις «Βραδιές στην Αυλή» που περιλαμβάνουν ανάγνωση παραμυθιών, κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις .

Για τρίτη φορά φέτος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ανταλλάξουν ρόλους, να παίξουν ιστορίες, να επικοινωνήσουν μέσω των θεατρικών και μουσικών εργαστηρίων, υπό την καθοδήγηση των
δασκάλων τους. Μάλιστα μέσα στον Ιούλιο (η ημερομηνία δεν έχει ακόμα αποφασιστεί), θα
πραγματοποιηθεί σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο:
«Ποιος έχει δίκιο; Πώς χάνουν οι γονείς το ρόλο τους (Γιαγιάδες/Παππούδες). Στο καλοκαιρινό τμήμα τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις πέντε συναντήσεις. Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 35 ευρώ, ενώ το κόστος κάθε συνάντησης είναι 8 ευρώ.

Η Θάλεια Καλλιαντά, υπεύθυνη των προγραμμάτων, μιλώντας στο μetropolis και την Υβόννη Κλάπα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου
www.akademeia.gr , ή να καλέσετε στο 210 5125600


Ο Πολυχώρος «Άγκυρα» βρίσκεται στα Εξάρχεια, στην οδό Σόλωνος 124, και για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι θα ανοίξει τις πόρτες του στους μικρούς μας φίλους, με τη διοργάνωση πενθήμερων καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, που θα διαρκέσουν έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου (ξεκίνησαν από τις 17 Ιουνίου).

Τα πενθήμερα προγράμματα χωρίζονται σε περιόδους. Για παράδειγμα, η πρώτη περίοδος ήταν 17-21 Ιουνίου, η δεύτερη ξεκινάει σήμερα μέχρι τις 28 Ιουνίου, η τρίτη 1-5 Ιουλίου κοκ. Κατά τη διάρκειά τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική, κατασκευές , δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, χειροτεχνίες, κινητικά και μουσικοκινητικά, παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι και άλλα πολλά. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε πενθήμερο είναι 60 ευρώ ανά άτομο (σε περίπτωση συμμετοχής αδελφών και έγκαιρης εγγραφής γίνεται έκπτωση 10%), και περιλαμβάνει συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του
εκπαιδευτικού προγράμματος και πρόγευμα (τοστ με χυμό).

Η ιδιοκτήτρια του Πολυχώρου «Άγκυρα», Δήμητρα Παπαδημητρίου, μίλησε στο μetropolis και την
Υβόννη Κλάπα.


Λεπτομέρειες για το καλοκαιρινό παιδικό πρόγραμμα του Πολυχώρου Άγκυρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.agyra.gr 21ή μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 0 3837540 ή 210 3837667.

Keywords
Τυχαία Θέματα