Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού

Έως την Παρασκευή θα έχει δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Ερωτηθείς αν το νομοσχέδιο, συνδέεται με συμπεριφορές και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, ο κύριος Ρουπακιώτης απάντησε «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Είναι όντως η Χρυσή Αυγή,

αλλά και οι Χρυσές Αυγές σε όλη την Ευρώπη.»

Και πρόσθεσε ότι πρέπει να δούμε πρώτα τις αιτίες που προκαλούν τέτοια φαινόμενα. «Όντως είναι το μεταναστευτικό. Εδώ οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ιδιαίτερα η Αριστερά πρέπει να δει στην ουσία το πρόβλημα και όχι με έναν ρομαντισμό μόνο».

«Η συγκυβέρνηση της υποταγής και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού θεσπίζει άθλιους νόμους για να περιορίσει τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος και προσθέτει «Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων, που καθημερινά ληστεύονται και δολοφονούνται από ξένους εγκληματίες».

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται «η έστω και με πολύ καθυστέρηση πρωτοβουλία» του Υπουργείου Δικαιοσύνης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει ότι «Είναι πια ώρα να σταματήσει η κοντόφθαλμη ανεκτική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, είναι ώρα να σταματήσει η “ασυλία” των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών».

«Τονομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείοΔικαιοσύνης για την αντιμετώπιση τηςρατσιστικής βίας έχει δημοκρατικόπεριεχόμενο» αναφέρει σε ανακοίνωσήτης η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Σε μια περίοδοόπου υπάρχει έξαρση ρατσιστικής βίαςκαι άνοδος των άκρων, είναι επιβεβλημένηενέργεια η αυστηροποίηση του νόμου. Ηδημοκρατία, εκτός από ανοχή, έχει καικανόνες δικαίου τους οποίους όλοιοφείλουν να τηρούν και να σέβονται».

Τον/σ δεν έχει πραγματικό στόχο τηναντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμούκαι της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει τοΚΚΕ, και προσθέτει πως «ο λαός με τη δικήτου πάλη μπορεί να απομονώσει και νααχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγήςκαι των άλλων φορέων του ρατσισμού καιόχι το σύστημα που τους γεννά, τουςθρέφει και τους αξιοποιεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα