Ανακαλούνται 220.000 BMW Σειράς 3 παγκοσμίως

Τουλάχιστον 220.000 οχήματα της Σειράς 3, τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2001 και Μαρτίου του 2003, αποσύρει η BMW.

Η ανάκληση γίνεται καθώς υπάρχει η πιθανότητα να μην ανοίξει σωστά ο αερόσακος συνοδηγού σε περίπτωση ατυχήματος και πρόκειται για τους αερόσακους που προέρχονται από την ιαπωνική εταιρεία Takata.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο προχώρησαν σε ανάκληση πριν από ένα μήνα και οι ιαπωνικές φίρμες των Toyota,

Nissan, και Mazda.

Η BMW δήλωσε πως καθυστέρησε να αποσύρει από την αγορά τα αυτοκίνητα, καθώς ενημερώθηκε καθυστερημένα από την Takata.

Στην ανακοίνωσή της, η BMW αναφέρει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της από το σύνολο των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση, στην κυκλοφορία βρίσκονται ακόμα γύρω στις 180.000, ενώ τονίζει μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό τραυματισμού που να οφείλεται σε κακή λειτουργία του αερόσακου συνοδηγού.

Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν γραπτώς, ενώ η αποκατάσταση του ελαττωματικού αερόσακου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από τον ερχόμενο Ιούλιο, οπότε και θα είναι διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Εκτός από τα μοντέλα της Σειράς 3, από το 2002 και το 2003, η BMW ανακαλεί επίσης για τον ίδιο λόγο τα μοντέλα M3 Coupe και M3Convertible που κατασκευάστηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα