Γερμανική «σιγή ιχθύος» για το μήνυμα Ομπάμα

Δεν έχει πάρει προς το παρόν θέση το Βερολίνο στο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ότι «η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας». Ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτό η γερμανική κυβέρνηση «μάλλον δεν το ακούει ευχάριστα». Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει στην Ελλάδα
για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στη Νέα Υόρκη. Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνεργάτες του, εκτιμώντας ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ. Προσθέτει ότι το ζητούμενο είναι οι προτροπές Ομπάμα να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο και ζητά ενημέρωση της Βουλής για τις επαφές Σαμαρά στις ΗΠΑ.

«Είναι σημαντική η δήλωση Ομπάμα κατά της λιτότητας, εν όψει των διαπραγματεύσεων που έρχονται», τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Σε περίπτωση δημοσιονομικού κενού δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση των μισθών», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν θα χρειαστούν νέες αποχωρήσεις στο δημόσιο άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα