Γερμανία: Σύλληψη φερόμενου τζιχαντιστή

Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται ένας φερόμενος υποστηρικτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στη Συρία και πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμά του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Ο 24χρονος, που είναι Γερμανός υπήκοος, θεωρείται ύποπτος ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Συρία από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Νοέμβριο του 2014, γνωστοποίησε μία εκπρόσωπος τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι

ο άνδρας αυτός, που αναγνωρίστηκε ως ο Νιλς Ντ. είχε συγκεκριμένα σχέδια για μία επίθεση και επιπλέον δε συνδέεται με τους ισλαμιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι στις οποίες 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια. Οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο το Σάββατο στην πόλη Ντίνσλακεν.

«Η σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo πιθανόν να προαναγγέλλει κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές» εκτιμά στο μεταξύ η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη πηγή της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), που πάντως δεν κατονομάζει.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προανήγγειλαν νέες επιθέσεις.

Στόχο επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό αποτέλεσε το πρωί εφημερίδα του Αμβούργου που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Keywords
Τυχαία Θέματα