Γερμανία: στο προεκλογικό επίκεντρο η Ελλάδα

Το ελληνικό χρέος εκ νέου στο επίκεντρο δηλώσεων Γερμανών αξιωματούχων. Απέκλεισε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, μια νέα μείωση του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως οι εταίροι της Ελλάδας θα «αποφασίσουν για νέα μέτρα»
το 2014, αν παραστεί ανάγκη. Ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας» που θα έπληττε τις επενδύσεις σε ολόκληρη την ευρωζώνη, προειδοποιεί η Αγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της στο περιοδικό Focus. Η Γερμανίδα καγκελάριος ωστόσο δεν απαντά άμεσα για το αν θα δοθεί στη χώρα μας ένα νέο πακέτο βοήθειας τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί, όπως έχει αποφασιστεί, το 2014. «Τότε θα εξετάσουμε τόσο την πορεία του χρέους όσο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Μέχρι τότε θα πρέπει η χώρα να κάνει ακόμη πολλά και θα πρέπει με συνέπεια να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις».

"Το χρέος εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις και ουδείς φόβος δικαιολογείται" επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών κάνοντας λόγο για παροδική αύξηση του δημοσίου χρέους στα 321,62 δισ. ευρω οφειλόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

Keywords
Τυχαία Θέματα