Γαλλόφωνο Σινεμά

Για 15η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανοίγει σήμερα την ανοιξιάτικη κινηματογραφική σεζόν της Αθήνας.
Φετινή ανάδοχος του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι η διάσημη και πολυβραβευμένη Ναταλί Μπάι, γνωστή στους σινεφίλ από την «Αμερικανική νύχτα» του Τριφό. Η Γαλλίδα ηθοποιός θα παραστεί στην τελετή έναρξης που θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την ταινία «Ιβ Σελ

Λοράν» του Χαλίλ Λεσπέρ, επίσημο άνοιγμα και στο Πανόραμα του Φεστιβάλ του Βερολίνου. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην τελετή.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Γιώργος Χωραφάς.

Πέρα από το διαγωνιστικό τμήμα, θα γίνει ένα αφιέρωμα στην καριέρα της Ναταλί Μπάι με τίτλο «Λευκή κάρτα», θα προβληθούν περίπου 20 ταινίες στο Πανόραμα, θα υπάρχει ένα αφιέρωμα στους νέους δημιουργούς υπό τον τίτλο «Η νέα ταξιαρχία του Γαλλικού σινεμά», ένα αφιέρωμα στο Γαλλόφωνο Κεμπέκ, υπό τον τίτλο «Focus στο Κεμπέκ», θα προβληθούν πέντε ντοκιμαντέρ από το διαγωνιστικό του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα γίνεται παράλληλα και τέλος θα προβληθούν και τρεις μουσικές ταινίες υπό το γενικό τίτλο Σινέ-κόνσερτ.

Λεπτομέρειες και το πρόγραμμα προβολών στο www.festivalfilmfrancophone.gr

Η υπεύθυνη προγράμματος του φεστιβάλ, Νατάσσα Γιανναράκη μίλησε στην Ελευθερία Πάντζιου.

Ο Αθήνα 9, 84 είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας.

Ελεωνόρα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα