Νεκρός ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ

Νεκροί οι δύο ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, αναφέρει πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Νεκρός φέρεται να είναι και ο άνδρας που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι ένας δράστης "εξουδετερώθηκε". Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει η επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν. Προ ολίγου, αστυνομικός του οποίου τη μαρτυρία επικαλείται

το BBC επιβεβαίωσε εντέλει την πληροφορία ότι δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο παρακείμενος περιφερειακός δακτύλιος του Παρισιού έχει αποκλεισθεί προκαλώντας ουρές αυτοκινήτων, μήκους πολλών χιλιομέτρων.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και κατά 99% αποτελεί το ίδιο πρόσωπο που χθες, πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονη δημοτική αστυνομικό στο Μονρούζ.

Η φωτογραφία του δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με αυτήν της φίλης του που αναζητείται για την παροχή πληροφοριών.

Ο 32χρονος έχει περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή και φέρεται να ανήκει και αυτός να ανήκει στον τζιχαντιστικό πυρήνα του Μπυτ-Σομόν όπως και οι αδελφοί Κουασί, δράστες της προχθεσινής επίθεσης με 12 νεκρούς εναντίον του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Οι Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, πολιορκούνται, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη, σε εκτυπωτική επιχείριση της κωμόπολης Νταμαρτέν-αν- Γκελ, όπου έχουν ταμπουρωθεί και κρατούν όμηρο τουλάχιστον έναν υπάλληλο. Προ ολίγου στις περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις.

Τα σχολεία της κωμόπολης έχουν κλείσει και στους κατοίκους συνιστάται να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι αρχές επιχείρησαν να διαπραγματευθούν με τους αδελφούς Κουασί, οι οποίοι απειλούν να ανατιναχθούν, εάν υπάρξει αστυνομική επιχείρηση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα