Εντόπισαν το κύριο μαύρο κουτί

Oι πυροσβέστες εντόπισαν χθες βράδυ το κύριο μαύρο κουτί του Νοrman Atlantic, το οποίο όμως βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά και ενδέχεται να έχει καταστραφεί, μερικώς ή ολοκληρωτικά.
Πριν δύο ημέρες τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων είχαν εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί. Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Συνεχίζεται

η αγωνία για τους Έλληνες αγνοούμενους μετά τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic. Επιστρέφουν χωρίς απαντήσεις από την Ιταλία οι συγγενείς τους. Οι συγγενείς έκαναν έκκληση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στις ιταλικές αρχές να δείξουν τις φωτογραφίες; των αγνοούμενων συγγενών τους μήπως και βρεθεί κάποιος που γνωρίζει κάτι για την τύχη τους. Η πυρκαγιά ξέσπασε από φωτιά που είχαν ανάψει λαθρομετανάστες μέσα στο γκαράζ για να ζεσταθούν υποστηρίζει Τούρκος επιζώντας της ναυτικής τραγωδίας, μετέδωσε η RAI. Τη συνδρομή των ελληνικών εισαγγελικών αρχών ζήτησε η Ιταλία, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Ρυμουλκό ρίχνει συνεχώς νερό προσπαθώντας να κατεβάσει τη θερμοκρασία του πλοίου που άγγιξε τους 180 βαθμούς Κελσίου. Πυροσβέστες με ειδικές θερμικές κάμερες κατέγραψαν αυτή την θερμοκρασία και έτσι έφθασαν μόνο στα πάνω καταστρώματα. Ήταν αδύνατο να μεταβούν στο γκαράζ, όπου όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται και το "κλειδί" των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, όταν σβήσουν όλες οι εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου, πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το λιμάνι του Πρίντεζι σε εκείνο του Μπάρι.

Συγκλονιστική μαρτυρία:

Ένας από εκείνους που έζησαν την κόλαση του Norman Atlantic αλλά είχαν την τύχη να βγουν ζωντανοί, ο Ανδρέας Οικονόμου περιέγραψε με πέντε συγκλονιστικά post στο Facebook πως έζησαν τον εφιάλτη εκείνος και η οικογένειά του.Ο Ανδρέας Οικονόμου, η σύζυγός του Έλενα και η κορούλα τους Αλίνα ήταν ανάμεσα στους επιβάτες που ταξίδευαν τη μοιραία εκείνη Κυριακή όταν στο Norman Atlantic ξέσπασε φωτιά. Περιγράφει λεπτό προς λεπτό το χρονικό από την ώρα της επιβίβασης μέχρι την ώρα της σωτηρίας με video και φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα