Προεκλογικός πυρετός

Πυρετώδεις προεκλογικές διεργασίες στα κόμματα και υψηλοί τόνοι 20 ημέρες πριν από τις κάλπες. Το στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι ο φράχτης που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή αποτελεί το εμπόδιο που απέτρεψε τη εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών που έμπαιναν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα μέσω Θράκης και αυτόν τον φράχτη,

υποστήριξε, ορισμένοι θέλουν να τον γκρεμίσουν γιατί η δική τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός, κατέληξε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

“Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει στο ψέμα και στο φόβο της χρεοκοπίας και του Grexit. “Έχουμε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε μονομερείς κινήσεις. Να μένουμε στις τοποθετήσεις της ηγεσίας και των οικονομολόγων του κόμματος”, τόνισε στον Αθήνα 984 ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης. Όπως είπε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 3-4 έδρες μακριά από την αυτοδυναμία. «Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστηρίζει: «Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο».

Με συγκέντρωση σήμερα, στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας συνεχίζει το πρόγραμμα των περιοδειών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδειχθεί σε τρίτη εκλογική δύναμη προκειμένου να αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα”, επανέλαβε κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έρχεται να καλύψει έναν χώρο ο οποίος δεν εκφράζεται και είχε φτάσει να είναι συνιστώσα της κυβέρνησης, τόνισε στον Αθήνα 984 ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Πεταλωτής. Πρόσθεσε πως στα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν υπάρχει η οικογένεια Παπανδρέου, αλλά νέα και δυναμικά πρόσωπα όχι για να καλύψουν κενά αλλά για να εκφράσει ένα ζωντανό κομμάτι νέων ανθρώπων.

Σε προαναγγελθείσες πολιτικές συμμαχίες που δεν έγιναν τελικά πράξη.

Υπήρξε δέσμευση για θέσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατά τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, που για πολλούς από εμάς ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου, τόνισε επίσης στο σταθμό μας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Την βεβαιότητά του ότι ο ΛΑΟΣ θα μπει στη Βουλή, προκειμένου να αναγκάσει τα κόμματα να συνεννοηθούν, εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ανακοίνωσε επίσης την κάθοδο του προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή ανεξάρτητου βουλευτή, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, με τον ΛΑΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα