Φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν στο Κογκρέσσο

Η CIA θα δείξει, αυτήν την εβδομάδα, σε μέλη του Κογκρέσου φωτογραφίες της σορού του Οσάμα μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε στο Πακιστάν σε αμερικανική επιχείρηση.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντατς Ρουπερσμπέργκερ, ανώτατος εκπρόσωπος της επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα μεταβεί στην έδρα της CIA
στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Χέδερ Μολίνο.

Ο πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής Μάικ Ρότζερς είδε τις φωτογραφίες αυτές στις 2 Μαΐου.

Και άλλα μέλη των δύο σωμάτων, που συμμετέχουν στις επιτροπές Μυστικών Υπηρεσιών και Αμυνας κλήθηκαν να δουν τις φωτογραφίες του Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε το Κογκρέσο.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να δει τις φωτογραφίες. "Έχω δει πολλούς νεκρούς στη ζωή μου", είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζέιμς Ινχοφ από την Οκλαχόμα που είδε τις φωτογραφίες τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αρχηγός της αλ Κάιντα είναι νεκρός.

"Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Είναι αυτός, είναι νεκρός. Είναι παρελθόν", τόνισε στο CNN.

Ο Ινχοφ δήλωσε πως είδε 15 φωτογραφίες--εννιά από το σημείο της επίθεσης, τρεις από το αεροπλανοφόρο Vinson και τρεις παλαιότερες του μπιν Λάντεν για σύγκριση.

"Φυσικά είναι φρικιαστικές γιατί τραβήχτηκαν αμέσως μετά την επιχείρηση", τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες φαίνεται το εγκεφαλικό υγρό.

Ο γερουσιαστής, που τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών, είπε ακόμα πως τουλάχιστον δύο φωτογραφίες από το αεροπλανοφόρο θα μπορούσαν να δημοσιευτούν γιατί είναι εύκολο να αναγνωριστεί ο μπιν Λάντεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα