Φόρος τιμής από εκατοντάδες πολίτες

Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εκφράσουν θλίψη και θυμό, για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, που επέλεξε να βάλει τέρμα στη ζωή του, υπό το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων.  «Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπος μας να δίνει τέλος στη ζωή του» αναφέρει σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι, πολιτεία και πολίτες, να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση», προσθέτει ο κ. Παπαδήμος.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί και μπροστά στα βλέμματα των περαστικών, αυτοπυροβολήθηκε κάτω από ένα δέντρο στο κέντρο της πλατείας, κι αυτό, ώσπου έπεσε ο ήλιος γέμισε κεράκια, καντηλάκια, σημειώματα, ανθοδέσμες, στεφάνια από διερχόμενους, απλούς πολίτες, ως ελάχιστο φόρο στη μνήμη του.

«Επειδή έχω μια ηλικία, που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης, δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που άφησε, ο τραγικός αυτόχειρας.

Με αφορμή το συμβάν, νέοι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, εξέφρασαν προβληματισμό για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας. «Είναι ακόμα ένα τραγικό περιστατικό από τα πολλά που βιώνουμε καθημερινά σε αυτή τη χώρα και τα πολλά που πρόκειται να έρθουν» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η 23χρονη Μαρία, φοιτήτρια της Νομικής κρατώντας στο χέρι της ένα κερί.

«Ο τρόπος, που επέλεξε, δηλώνει πολιτική θέση και στάση. Αν αυτός ο άνθρωπος αυτοκτονούσε στο σπίτι του δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος, όπως δεν έγινε και για τις προηγούμενες αυτοκτονίες» είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος.

Το βουβό κλίμα «έσπασε» με την πορεία «Αγανακτισμένων» Μοτοσικλετιστών, οι οποίοι «πορεύτηκαν» με τα οχήματά τους περιφερειακά της πλατείας, για να καταλήξουν στο σημείο της αυτοκτονίας και να καταθέσουν στεφάνι.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενη αναλυτική είδηση εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα