Εικαστικός «Μονόδρομος» η Αθήνα για λίγες μέρες

Η φετινή Μπιενάλε θα φιλοξενηθεί σε κτίρια-ορόσημα, τα οποία εμπεριέχουν συμβολισμούς που αφορούν στην ιστορία της Αθήνας. Η Διπλάρειος Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου και τα μουσεία στο Πάρκο Ελευθερίας, όλοι χώροι με έντονη ιστορική μνήμη, δημιουργούν το σκηνικό μέσα στο οποίο θα εκτυλιχθεί η αφήγηση του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ.

Η Μπιενάλε της Αθήνας λειτουργεί μέσα σε ένα διεθνές δίκτυο μεγάλης κλίμακας

περιοδικών διοργανώσεων σύγχρονης τέχνης. Αναδύθηκε μέσα από την εντεινόμενη πολιτιστική δραστηριότητα που καθιστά την Αθήνα έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες τόπους για τη σύγχρονη τέχνη και στοχεύει να αποτελεί διαρκή παράγοντα αλλαγής και ανανέωσης, πλαίσιο δημιουργικότητας και διαλόγου, και ευρεία πλατφόρμα ανάδειξης της καλλιτεχνικής παραγωγής και εμπλοκής με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

Οι 120 καλλιτέχνες συνθέτουν ιστορικά θραύσματα και ντοκουμέντα προσπαθώντας, δια μέσου της τέχνης, να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν της πόλης. Γίνονται μάρτυρες μιας πραγματικότητας στην οποία τα γεγονότα ξεπερνούν την καθημερινότητα και τους ανθρώπους.

Η 3η Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο «Μονόδρομος» έχει σχεδιαστεί ως το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε το 2007 με τον -δυστυχώς, προφητικό- τίτλο «Destroy Athens» και συνεχίστηκε δύο χρόνια αργότερα, με την έκθεση «Heaven».

Την Μπιενάλε της Αθήνας διοργανώνει η Μπιενάλε της Αθήνας – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005 από την Ξένια Καλπακτσόγλου, τον Poka-Yio και τον Αυγουστίνο Ζενάκο.

O Poka Υιο μίλησε στον αθήνα 984 και στην Κωνσταντίνα Βρεττού

Keywords
Τυχαία Θέματα