Εξέταση-θαύμα κατά καρκίνου

Μπροστά σε ιατρικό θαύμα για την καταπολέμηση του καρκίνου υποστηρίζει ότι βρίσκεται ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή. Ανακοίνωσαν ότι εφηύραν μία εξέταση που μπορεί να εντοπίζει τον καρκίνο του προστάτη, του μαστού και των ωοθηκών πολλά χρόνια προτού εκδηλωθεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες έως και 95% του πάσχοντος να νικήσει την ασθένεια.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 200 χιλιάδες άτομα, από ολόκληρο τον κόσμο, και έδειξε πώς υπάρχει μια σειρά γενετικών δεικτών, οι οποίοι αυξάνουν σοβαρά τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοήθους όγκου.


Η βοηθός του επικεφαλής

της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, Κυριακή Μιχαηλίδου, μιλώντας στην Ελενα Μπρέγιαννη, έκανε λόγο για μία σημαντική ανακάλυψη, που θα βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Οπως είπε το τεστ αναμένεται σε πέντε με 10 χρόνια στο εμπόριο. Την ίδια ώρα, επιφυλάξεις πάντως, για το κατά πόσο μπορεί η εξέταση αυτή να είναι η απάντηση στον καρκίνο, εκφράζουν οι επιστήμονες στην Ελλάδα, όπως ο καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής της μονάδας μαστού στο Ιπποκράτειο, Γιώργος Ζωγράφος, ο οποίος μίλησε επίσης στην Ελενα Μπρέγιαννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα