Εξαρθρώθηκε σπείρα που άρπαξε 74χρονο

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία πενταμελής σπείρα που την Πέμπτη άρπαξε έναν 74χρονο από την Κυψέλη και στη συνέχεια λήστεψε το σπίτι του.

Οι δράστες, ένας υπήκοος Ρωσίας και ομογενείς από την Ουκρανία και το Καζακστάν, φορώντας κουκούλες, άρπαξαν τον 74χρονο όταν έβγαλε βόλτα το σκύλο του.

Αφού του πήραν χρήματα και κλειδιά τον χτύπησαν, προσπαθώντας να του αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου του, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνεχεία, τρεις από τους δράστες εισήλθαν στο σπίτι του θύματος με τα κλειδιά που του είχαν αποσπάσει,

ακινητοποίησαν τη σύζυγο και τον γιο του και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου.

Μετέπειτα, οι δράστες εγκατέλειψαν τον 74χρονο στα Πατήσια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ, ένα δελτίο μεταφοράς κεφαλαίων για 2.000 ευρώ, και δυο πλάκες χρυσού και ασημιού, που προέρχονταν από το λιώσιμο των κοσμημάτων και των νομισμάτων που κλάπηκαν από το χρηματοκιβώτιο.

Σημειώνεται πως δυο από τους πέντε συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, και ένας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής, ληστείας, και παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα