Ευρωζώνη: Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία

Η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το Μάρτιο και τον Απρίλιο στο υψηλότερο ποσοστό, από τότε που η ΕΕ άρχισε να παρακολουθεί στοιχεία στις χώρες με το κοινό νόμισμα, καταδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης χρέους. Περίπου 17,4 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στα 17 κράτη μέλη τον Απρίλιο ή το 11% του ενεργού πληθυσμού, το υψηλότερο επίπεδο από το 1995, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Το επίπεδο ήταν το ίδιο με τον Μάρτιο, καθώς η Eurostat αναθεώρησε προς τα πάνω προηγούμενη ανακοίνωση για ποσοστό 10,9% το συγκεκριμένο μήνα.

Ενώ η ανεργία μειώθηκε στην Αυστρία μόλις στο 3,9% τον Απρίλιο, στην Ισπανία εκτοξεύθηκε στο 24,3%, το υψηλότερο ποσοστό στη ζώνη του ευρώ. Νέα δεδομένα για την, «χτυπημένη» από την κρίση, Ελλάδα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα Το Φεβρουάριο η ανεργία στη χώρα ήταν στο 21,7%.

Η ανεςργία σημείωσε άνοδο τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ιταλία, τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτεη οικονομία της ευρωζώνης, φτάνοντας στο 10,2%.

Η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε στο 5,4 τοις εκατό του ενεργού πληθυσμού, από 5,5 τοις εκατό το Μάρτιο, αν και οι οικονομολόγοι λένε ότι με δεδομένη την αποδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος, ακόμη και η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης δεν μπορεί να προσδοκά μεγαλύτερη υποχώρηση της ανεργίας.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Keywords
Τυχαία Θέματα