Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Μπαράζ κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας ξεκινάει από αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας

διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου έχει εξαγγείλει και η ΟΛΜΕ, ενώ 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ). Στο χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) οι οποίοι θα απεργήσουν στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.

Απεργία από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, κατά της επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έχε αποφίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων.

Στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αναβρασμός όμως επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, προχωρώντας σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν αποφασίσεινα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα