Ετοιμάζονται για το «ύστατο χαίρε»

Ο Δήμαρχος του Κοριάνο ζητάει από όσους θέλουν να πουν αντίο στον Μάρκο Σιμοντσέλι να πάνε στην πίστα του Μιζάνο. Περίπου 60.000 άνθρωποι αναμένονται να βρεθούν στην πίστα μετά από τις συστάσεις του Δημάρχου του Κοριάνου, η μικρή πόλη του οποίου δεν μπορεί να χωρέσει τόσους ανθρώπους. Μάλιστα η εκκλησία Σάντα Μαρία όπου θα γίνει η κηδεία δεν χωράει περισσότερους από 500 ανθρώπους.

Τουλάχιστον δύο τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν

ζωντανά την τελετή, ενώ έχουν στηθεί τρεις γιγαντοοθόνες στις πλατείες του Κοριάνο για να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της πόλης την τελετή.

Οι γονείς του Σιμοντσέλι, Πάολο και Ροσέλα, αλλά και η σύντροφος του Κέιτ, μίλησαν για τον άνθρωπο τους σε τηλεοπτικό αφιέρωμα. Ήθελαν να τραγουδήσει ο ρόκερ Βάσκο Ρόσι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του Μάρκο στην κηδεία, όμως η τοπική Κουρία το απαγόρευσε.

Από το πρωί συρρέουν δεκάδες άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μάρκο Σιμοντσέλι στο Τεάτρο Κομουνάλε όπου βρίσκεται η σωρός του. Ανάμεσα τους ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Βάλτερ Μανίφικο και ο πρώην τιμέιτ του στη Gresini Honda, Μάρκο Μελάντρι.

Δίπλα στο φέρετρο του Σιμοντσέλι θα βρίσκονται οι δύο μοτοσικλέτες του, η Gilera με την οποία κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 250cc και η RCV212V που οδηγούσε φέτος. Τις δύο μοτοσικλέτες θα οδηγήσουν μέχρι την εκκλησία ο Ματία Παζίνι και ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Εν τω μεταξύ, ο παλαίμαχος οδηγός της Φόρμουλα 1, Αντρέα Ντε Αντάμιτς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ζήτησε η πίστα στο Μιζάνο να πάρει το όνομα του Μάρκο Σιμοντσέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα