Εταιρική ώθηση στη Wall, πάνω από τις 17.000 μονάδες ο Dow

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street αντλώντας αισιοδοξία από το… κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Citigroup. Θετικό αντίκτυπο στην επενδυτική διάθεση είχε και η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Goldman Sachs για τον S&P.

Ειδικότερα, παρά τη σημαντική μείωση λόγω του διακανονισμού των 7 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές, τα κέρδη β’ τριμήνου της Citigroup κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες

των αναλυτών, με τη μετοχή της τράπεζας να σημειώνει άνοδο 4%.

Σημειώνεται ότι, σε συμφωνία 7 δισ. δολαρίων κατέληξε η Citigroup προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες σχετικά με το ότι πούλησε πλαστά ενυπόθηκα δάνεια στην αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 1,5% στις προσυνεδιακές συναλλαγές.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 111,611 μονάδες (0,66%) κλείνοντας στις 17.055,42 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 24,93 μονάδων (0,56%) και έκλεισε στις 4.440,42 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,53 μονάδων (0,48%) κλείνοντας στις 1.977,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Visa Inc κλείνοντας στα 221,03 δολάρια με άνοδο 4,03 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,86%. Ακολούθησαν η UnitedHealth Group Incorporated με κέρδη 1,69% και κλείσιμο στα 84,27 και η Goldman Sachs, η οποία έκλεισε στα 167,00 δολάρια με άνοδο 1,33%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Merck (-0,44%), η Wal-Mart Stores (-0,35%) και η Cisco Systems (-0,31%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία του S&P φέτος, προέβη η Goldman Sachs διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητες τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις.

Ειδικότερα, σε επιστολή προς τους πελάτες της, η επενδυτική τράπεζα προέβλεψε ότι ο μετοχικός δείκτης της Wall Street θα αγγίξει τις 2.150 μονάδες έως το τέλος του τρέχοντος έτους έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξησή του στις 1.900 μονάδες. Η εν λόγω εκτίμηση δείχνει περαιτέρω άνοδο 4,2% για τον S&P τους εναπομείναντες μήνες έως το τέλος του 2014 με βάση το κλείσιμο του δείκτη στις 1.967,57 μονάδες την Παρασκευή.

«Οι μετοχές θα ενισχυθούν περαιτέρω αλλά η άνοδος θα είναι περιορισμένη», αναφέρει σε επιστολή της μια ομάδα αναλυτών της Goldman Sachs με επικεφαλής τον David Kostin.

Καθότι πτωχή σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις η σημερινή ατζέντα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε για άλλη μια φορά στις εταιρικές ανακοινώσεις, που από ότι φαίνεται θα πρωταγωνιστήσουν καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, καθώς ανακοινώνουν οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού και τεχνολογικού κλάδου.

Ο τραπεζικός τομέας και οι «αποτιμήσεις θα παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα, καθώς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τους «γίγαντες» της Wall Street”, σχολίασε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής στην AvaTrade, ενώ πρόσθεσε «οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι επενδυτές ελπίζουν πως αυτά τα αποτελέσματα θα επισφραγίσουν την αισιοδοξία πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας είναι σε καλό δρόμο και πως τα εταιρικά μεγέθη είναι υγιή».

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, η Abbot Laboratories ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητες γενόσημων φαρμάκων στις αναπτυγμένες αγορές, στην Mylan Inc., έναντι του ποσού των 5,3 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας εισηγμένης εταιρείας.

H Morgan Stanley αύξησε σήμερα την τιμή στόχο για την Apple, από τα 99 δολ. στα 110 δολ. ανά μετοχή, κάνοντας λόγο για πιθανά κέρδη από το λανσάρισμα ενός έξυπνου ρολογιού με την επωνυμία iWatch.

Επίσης, το LinkedIn ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Newsle, μια νεοφυή επιχείρηση που βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν την αναφορές φίλων και επαφών στα media.

"Βουτιά" 2,3% για το χρυσό

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του 2014 σημείωσε τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, καθώς το ράλι των μετοχικών δεικτών στη Wall Street σε συνδυασμό με τη… χλιαρή ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο οδήγησε τους επενδυτές στην κατοχύρωση κερδών.

Η τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 30,7 δολάρια ή 2,3% στα 1.306,7 δολάρια ανά ουγγιά, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου από το Δεκέμβριο. Παράλληλα, η τιμή του συμβολαίου ασημιού παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε απώλειες της τάξης των 54,7 σεντς ή 2,6% στα 20,91 δολάρια ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα