Έρογλου: «Όχι» στην ταυτόχρονη καταμέτρηση

Το θέμα της καταμέτρησης του πληθυσμού στα κατεχόμενα θα συζητήσει αύριο Πεμπτη με τον «οργανισμό κρατικού προγραμματισμού», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος είχε σήμερα Τετάρτη, συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια

«Σήμερα, ο κ. Χριστόφιας μίλησε για ταυτόχρονη καταγραφή πληθυσμού και στις δύο πλευρές. Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό αποδεκτό. Εμείς είμαστε ένα ξεχωριστό κράτος, μια ξεχωριστή διοίκηση. Σίγουρα θα κάνουμε την απογραφή
του πληθυσμού μας, με τρόπο που να συνάδει με τα διεθνή κριτήρια. Θα κάνουμε την απογραφή πληθυσμού μέσα και από ένα διάλογο με αρμοδίους των ΗΕ, αλλά δεν σκεφτόμαστε καθόλου μια ταυτόχρονη (απογραφή) με τον Νότο. Και αυτοί θα κάνουν τη δική τους απογραφή πληθυσμού. Δύο χωριστές διοικήσεις μπορούν να κάνουν τις δικές τους απογραφές. Γι αυτό δεν έχουμε να πούμε κάτι, αλλά δεν υπάρχει νόημα στην ταυτόχρονη απογραφή», ανέφερε ο κ. Έρογλου.

Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Χριστόφια, πρόσθεσε, συζήτησαν το θέμα των υπηκοοτήτων, στο οποίο υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών και τη συζήτησή του θα συνεχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 10 το πρωί. Οι σύμβουλοί τους, πρόσθεσε, θα συναντηθούν την Τρίτη.

Όσον αφορά την απογραφή του πληθυσμού, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι οι ετοιμασίες συνεχίζονται και χθες συζήτησε αυτό το θέμα με τον λεγόμενο πρωθυπουργό. Η συνάντηση με τον «οργανισμό κρατικού προγραμματισμού» θα γίνει, είπε, αύριο το απόγευμα. «Για να δουλέψουμε πλέον με πρόγραμμα είναι προϋπόθεση να ξέρουμε τον αριθμό του πληθυσμού μας. Αυτό δεν είναι κάτι που επιβάλλεται. Είναι ανάγκη της διοίκησης και του τουρκοκυπριακού λαού», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα