Ερντογάν: Το Κομπάνι είναι έτοιμο να πέσει

Η κουρδική πόλη της Συρίας Κομπάνι είναι "έτοιμη να πέσει" στα χέρια των τζιχαντιστών, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση για να αναχαιτισθεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

"Το να ρίχνεις βόμβες από τον ουρανό δεν πρόκειται να βάλει τέλος στον τρόμο. Ο τρόμος δεν θα σταματήσει με αεροπορικά πλήγματα και όσο δεν συνεργαζόμαστε με προοπτική μια χερσαία επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε Σύρους πρόσφυγες στη διάρκεια επίσκεψής του σε έναν καταυλισμό
του Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).

"Μήνες έχουν περάσει και δεν έχουμε επιτύχει κανένα αποτέλεσμα. Το Κομπάνι είναι έτοιμο να πέσει", πρόσθεσε.

Αεροπλάνα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού βομβάρδισαν σήμερα πολλές θέσεις που κρατούν οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στα παρακείμενα τουρκικά σύνορα.

Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές συνοικίες αυτής της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας (Άιν αλ-Άραμπ στα αραβικά) ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες μπήκαν χθες, Δευτέρα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα