Ερείπια μυθικής πόλης

Κοντά στην ανακάλυψη μιας θρυλικής μητρόπολης, της Σιουδάδ Μπλάνκα (Λευκή Πολιτεία Χρυσού) στην Ονδούρα φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχαιολόγοι.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χιούστον χαρτογράφησαν τα τροπικά δάση της Μοσκιτίας με τη μέθοδο lidar, εναέριων ανιχνευτών φωτός που διαπερνούν τον πυκνό θόλο των δέντρων.

Έτσι, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως οι νέες εικόνες που διαθέτουν απεικονίζουν χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αρχαία ερείπια, όπως κανάλια, δρόμοι, θεμέλια αγροτικών οικισμών, καθώς και γεωργικές εκτάσεις.

Η Λευκή Πολιτεία υπήρξε

ένας θρύλος από την εποχή των Κονκισταδόρ, οι οποίοι πίστευαν πως η πολιτεία είναι γεμάτη χρυσάφι, ενώ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μυθολογία της Κεντρικής Αμερικής.

Τα κείμενα την αναφέρουν ως τη γενέτειρα του θεού των Αζτέκων, τον Κετζαλκοάτλ, ενώ υπάρχουν αναφορές που για χρυσά είδωλα και περίτεχνες σκαλιστές λευκές πέτρες που προέρχονται από τη Λευκή Πολιτεία.

Εάν επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη της Λευκής Πολιτείας του Χρυσού, τότε θα πρόκειται για ανάλογη με εκείνη του Μάτσου Πίτσου, το οποίο κείτονταν κρυμμένο ανάμεσα στα βουνά για εκατοντάδες χρόνια μέχρι να το ανακαλύψει ο ιστορικός Χάιραμ Μπίνγκαμ.

Το 2012 η ίδια ομάδα ερευνητών είχε ανακοινώσει πως είναι πολύ πιθανό να ανακάλυψαν ερείπια της θρυλικής πολιτείας.

Πηγή: Livescience

Keywords
Τυχαία Θέματα