Έρχονται αποκαλύψεις

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά ένα εκατομμύρια έγγραφα, που αφορούν όλες τις χώρες του κόσμου ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει μέσα στο 2013 ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο 41χρονος Αυστραλός έκανε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση από το μπαλκόνι της Πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο απευθυνόμενος σε εκατό οπαδούς του και σε άλλους τόσους δημοσιογράφους.

Ο Ασάνζ ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ισημερινού, που του έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο, για την «ασφαλή» παραμονή του μέσα στο κτίριο και δήλωσε: «Ενώ

η ελευθερία μου είναι περιορισμένη, είμαι ακόμα σε θέση να εργάζομαι και να επικοινωνώ, σε αντίθεση με τους 232 δημοσιογράφους που βρίσκονται στη φυλακή απόψε».

Στη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του χαρακτήρισε το κτίριο της Πρεσβείας «σπίτι, γραφείο και καταφύγιό του» και πρόσθεσε «χάρη στη στάση αρχών της κυβέρνησης του Ισημερινού και την υποστήριξη του λαού του, είμαι ασφαλής σε αυτήν την πρεσβεία, αλλά και ασφαλής να μιλήσω από αυτήν την πρεσβεία».

Επίσης, τόνισε πως «η πόρτα είναι ανοιχτή, και ήταν πάντα ανοιχτή, για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις καθιερωμένες διαδικασίες για να μιλήσει σε μένα ή να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση μου».

Ο Ασάνζ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για «παρέμβαση στην οικονομία» του Ισημερινού και στις προεδρικές εκλογές, το Φεβρουάριο του 2013.

«Η αληθινή δημοκρατία δεν είναι στο Λευκό Οίκο, η πραγματική δημοκρατία είναι η αντίσταση των ανθρώπων που είναι οπλισμένοι με την αλήθεια ενάντια στα ψέματα, από την πλατεία Ταχρίρ έως στο Λονδίνο», τόνισε και τέλειωσε την ομιλία του υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα