Τραγωδία στο Αιγαίο

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται εως αυτή την ώρα οι έρευνες απο θάλασσα, αέρα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα του λιμενικού για τον εντοπισμό των δυο αγνοουμένων απο το πρωινό ναυάγιο λέμβου με 17 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης.

Επτά νεκροί μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και τρεις γυναίκες είναι ο έως τώρα απολογισμός βύθισης βάρκας τη νύχτα που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά του ακρωτηρίου Κόρακα, στη Μυτιλήνη. Ο εφιάλτης
συνεχίζεται.

Οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση άλλων δύο αγνοούμενων. Όπως ανέφερε στον ΑθήνΑ 9.84 ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο διακινητής ήταν ανήλικος, η βάρκα με τους Σύρους πρόσφυγες είχε αρχίσει να βυθίζεται πριν την εντοπίσει το λιμενικό ενώ ακόμη δύο ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν το βράδυ στο Αιγαίο χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

Καταγγελίες εν τω μεταξύ μέσω του Αθήνα 9.84 για συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές αρχές προκειμένου οι πρόσφυγες να επαναπροωθούνται και να συλλαμβάνονται στην Τουρκία. Ο Σπύρος Κουλοχέρης, επιστημονικός υπεύθυνος της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, μίλησε στην Φωτεινή Κοκκινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα