Νέο ραντεβού με την τρόικα

Νέα συνάντηση, αυτή την ώρα, του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών που αναχωρούν σήμερα με το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας να απομακρύνεται. Τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και κάποιες από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ ενώ θέματα, όπως αυτό της συνέχισης των απολύσεων στο δημόσιο το 2015, παίρνουν παράταση για τις όποιες αποφάσεις. «Θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα,

υπάρχει χρόνος» σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ενώ διαμηνύουν ότι δεν θα γίνει «ούτε βήμα πίσω» στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και ο ορίζοντας για επίτευξη συμφωνίας είναι η 1η Απριλίου όταν και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το άτυπο Eurogroup όπου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων ζητά να πληροφορηθεί πότε και με βάση ποιες μελέτες το ΤΧΣ αποφάσισε ότι δεν είναι συμφέρουσα η συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση των Άλφα και Πειραιώς ενώ παράλληλα κάνει λόγο για σκανδαλώδη απαλλαγή του πρώην βασικού μετόχου της Γιούρομπανκ Σπύρου Λάτση από τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα