Επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Συρία

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία καθώς και απειλή επιβολής περαιτέρω κυρώσεων, στη σύνοδο των Φίλων του Συριακού Λαού στο Παρίσι.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι είναι αναγκαίο να προωθηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας μια απόφαση η οποία θα «απαιτεί να εφαρμοστεί το σχέδιο της Γενεύης, το οποίο η Ρωσία και η Κίνα έχουν προσυπογράψει», αξιώνοντας

μια πολιτική μετάβαση, πρέπει να εγκριθεί «μια απόφαση η οποία θα προσδιορίζει τις συνέπειες σε περίπτωση μη σεβασμού του σχεδίου, περιλαμβανομένης και της επίκλησης του κεφαλαίου 7», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα η Κλίντον κατηγόρησε τη Μόσχα και το Πεκίνο ότι «εμποδίζουν την επίτευξη προόδου» στη Συρία. Κάλεσε όλες τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στη Σύνοδο των Φίλων του Συριακού Λαού να πιέσουν τις δύο χώρες ώστε να καμφθεί η στήριξή τους στον Άσαντ, ενώ επανέλαβε την έκκλησή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τιμωρήσει την κυβέρνηση Άσαντ, επιβάλλοντας και κυρώσεις.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ υποστήριξε ότι οι χώρες οι οποίες δεν επιβάλλουν κυρώσεις στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ ουσιαστικά επιτρέπουν η σφαγή να συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα