Επί τάπητος η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Πολιτική μάχη για να πεισθεί η τρόικα να υιοθετήσει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης στο σχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων πρόκειται να δοθεί κατά την επικείμενη αξιολόγηση σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκεκριμένα το Κυβερνητικό Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό αποφάσισε ότι εφόσον προκύψουν απολύσεις από την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και εφόσον η ελληνική
δικαιοσύνη κρίνει ότι οι 4 με 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο δημόσιο με προσωρινή διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να αποχωρήσουν, τότε όλοι αυτοί να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων.

Επιπλέον πηγές του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης επισημαίνουν ότι το θέμα με την απογραφή των 1349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ θα λυθεί με τον Α ή το Β τρόπο και σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουν ότι μη απογραφή συνεπάγεται πειθαρχικές κυρώσεις.

Αναφορικά με το 2ο κύμα της κινητικότητας επιβεβαιώθηκε ότι αυτή θα προέλθει κατά κύριο λόγο από το υπουργείο εσωτερικών και το υπουργείο υγείας ενώ το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης φέρεται να υιοθετεί πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα.

Πηγές του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης εκτιμούν ότι ο αριθμός των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων που θα απολυθούν έως το τέλος του έτους ανέρχεται σε 400 έως 500.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε ρητές εντολές για επίσπευση των διαδικασιών με απολύτως διαφανή και δίκαια κριτήρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα