Δεύτερη μέρα διαπραγματεύσεων

Τα κόκκινα δάνεια και η πορεία της αξιολόγησης και των απολύσεων στο δημόσιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εν τω μεταξύ, στις έξι το απόγευμα η συνάντηση Σαμαρά -Βενιζέλου με στόχο να καθοριστεί η κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα,

αλλά και να ομαλοποιηθούν οι ενδοκυβερνητικές σχέσεις μετά και τη νέα αναστάτωση για την παρουσία του συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των συνομιλιών με το οικονομικό επιτελείο φέρεται να συζητήθηκε η επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο.

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη και τον προϋπολογισμό, η τρόικα επιμένει στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, εκτιμώντας πάντως ότι μπορεί να επιτευχθεί το 3% του ΑΕΠ χωρίς νέα μέτρα.

Να προσδιορίσει το διάδοχο σχήμα της τρόικας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της Κομισιόν να αντικαταστήσει την τρόικα με μια νέα δομή βασισμένη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ακόμη, το φαινόμενο των ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο με την παράλληλη αύξηση των σπρεντς στα ελληνικά ομόλογα είναι συγκυριακό και οφείλεται αφενός στην πολιτική αβεβαιότητα στην χώρα αφετέρου στην εκκρεμότητα της συγκρότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα