Επί τάπητος η ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης

Εν μέσω εκρήξεων στην Ισπανία που αποτελεί και τη μεγάλη αγωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και νέων αμφιβολιών για το αν η Ελλάδα δει φως στο βάθος του τούνελ χωρίς τρίτο πακέτο βοήθειας, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη, με θέμα την ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλώντας πάντως σε ιταλική εφημερίδα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, αλλά
εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε εννέα μήνες θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Και όλα αυτά την ώρα που η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία περιγράφει μια δραματική κατάσταση με αύξηση των αστέγων κατά 25% την τελευταία 2ετία, το 28% του πληθυσμού να ζει στα όρια της φτώχειας και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών να έχει κουρευτεί κοντά στο 10% ήδη.

Ο κ. Παπαδήμος μιλώντας σήμερα στη Βουλή, σε ερωτήσεις των κ.κ. Γ. Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας σε συνάρτηση μάλιστα με την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ωστόσο ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν γίνεται. Το προεκλογικό κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με το ρευστό φορολογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται δημιουργεί ανησυχητικά φαινόμενα. Στην Κυβέρνηση φτάνουν μηνύματα από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που ανησυχούν για την ατμόσφαιρα που συνολικότερα διαμορφώνεται στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα